Perheneuvola
Kasvatus- ja perheneuvonta on sosiaalihuollon moniammatillinen palvelu, jonka tehtävänä on tukea lapsiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa. Kasvatus- ja perheneuvontaa annetaan lapsen hyvinvoinnin, yksilöllisen kasvun ja myönteisen kehityksen edistämiseksi ja kuntouttamiseksi, vanhemmuuden tukemiseksi sekä lapsiperheiden suoriutumisen ja omien voimavarojen vahvistamiseksi.
Ota yhteyttä perheneuvolaan, kun
Perheneuvolapalvelut ovat maksuttomia ja niihin voi hakeutua oma-aloitteisesti tai esim. terveydenhoitajan tai koulukuraattorin lähetteellä.
JEESI-puhelin eli matalan kynnyksen neuvontaa ja ohjausta tarjoava numero
p. 040 621 2322 (ti klo 8.15-9.30)
JEESI-puhelimessa vastaavat perheneuvolan psykologit, perheneuvojat tai sosiaalityöntekijä. Perheneuvolan puhelinaika tarjoaa kuntalaisille matalan kynnyksen keskusteluapua perhe-elämän pulmiin, lasten kasvatukseen tai perheen ihmissuhteisiin liittyen sekä konsultaatiotukea yhteistyötahoille. Muina aikoina työntekijät tavoittaa omista numeroista.
Työmuodot ja palvelut
Teemme työtä yhdessä lapsen ja koko perheen kanssa. Toisinaan tarvitaan yhteistyötä lapsen opettajan, terveydenhoitajan, sosiaalityön tai päivähoidon työntekijän kanssa. Nämä yhteydenpidot tapahtuvat yhteistyössä perheen kanssa.
Koulupsykologin toimenkuva
Koulupsykologin työn tavoitteena on tukea oppilaiden psyykkistä hyvinvointia ja ehkäistä ja ratkoa koulunkäyntiin liittyviä pulmia yhteistyössä oppilaiden, huoltajien ja opettajien kanssa. Koulupsykologiin voi olla yhteydessä mm., kun oppilas kaipaa keskustelutukea tai tarvitsee selvitystä
Nuori voi ottaa itse yhteyttä koulupsykologiin ja käydä juttelemassa koulupsykologin kanssa halutessaan myös vanhempien tietämättä. Vanhemmat voivat olla yhteydessä koulupsykologiin lapsensa asioissa. Myös opettajat tai esim. terveydenhoitaja voivat ohjata oppilaan koulupsykologin vastaanotolle. Koulupsykologikäynnit ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia. Koulupsykologi osallistuu tarvittaessa oppilaiden oppimisvaikeuksien selvittelyyn ja voi huoltajien suostumuksella tehdä oppilaalle psykologiset oppimisvalmius- tai tarkkaavaisuustutkimukset. Koulupsykologin antama tuki on useimmiten lyhytkestoista. Oppilas ja perhe voidaan tarvittaessa ohjata eteenpäin saamaan koulun ulkopuolista tukea. Koulupsykologi osallistuu myös koulun ennaltaehkäisevän, yhteisöllisen oppilashuollon suunnitteluun oppilaiden hyvinvoinnin edistämiseksi.
Omavalvonta kasvatus- ja perheneuvola
Yhteystiedot ja ajanvaraus
Perhekeskus / perheneuvola (2. krs.), Alvar Aallon tie 2, Alajärvi
Vastaanottoja järjestetään eri toimipisteissä Alajärvellä (ml. Lehtimäen toimipiste), Lappajärvellä ja Vimpelissä.
Psykologi Kati Puumala p. 044 297 0372
Psykologi Emmi Pippola p. 040 3572569
Psykologi Paula Hietala p. 040 531 2655
Psykologi Mari Toppinen p. 044 297 0316
Psykologi Kaisa Oksa p. 040 635 8882
Sosiaalityöntekijä-lastenvalvoja, psykoterapeutti Sari Vesala p. 044 297 0276
Perheneuvoja Miina Myllyperkiö p. 044 297 0374
Perheneuvoja Hanna Katajamäki p. 040 142 6140
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jarvi-pohjanmaa.fi