Järvi-Pohjanmaan Perusturva

Järvi-Pohjanmaan perusturva

INFLUENSSAROKOTUKSET JÄRVI-POHJANMAALLA 2019 - väliaikatietoa

Influenssarokotteiden toimitus tapahtuu tänä vuonna normaalia myöhemmin. Rokotteita saapuu erissä, ja ennen kuin yleisiä rokotuksia päästään aloittamaan, tulee suurimman osan rokotteista olla saapunut paikkakunnille.

Aiempina vuosina rokotukset on päästy aloittamaan aiemmin, eikä näin myöhäinen rokotusajankohta ole tavanomaista. Yleensä influenssavirukset liikkuvat kuitenkin aktiivisimmin joulu-helmikuulla, joten tänäkin vuonna rokotukset ehditään antamaan  ajallaan.

Ihmiset ovat suhtautuneet rauhallisesti tilanteeseen, eikä rokotusten perään ole erityisemmin kyselty. Muutamat yksittäiset henkilöt ovat halunneet ostaa rokotteen apteekista ja käyneet sen jo pistättämässä. Näissä tilanteissa taustalla on ollut kuitenkin yleensä painavia terveydellisiä syitä.

Ennen kuin yleiset rokotuspäivät voidaan julkaista, on varmistuttava siitä, että rokotteita on käytössä riittävästi kaikille halukkaille. Pyrimme siihen, että viikolla 44 voisimme ilmoittaa nuo päivät.

 Rokottaminen tapahtuu kuitenkin  marraskuun aikana, ja toivon mukaan mahdollisimman moni pääsee paikalle yleisinä rokotuspäivinä. Jos jostain syystä ei pysty tulemaan noina päivinä  rokotukselle, niin aika varataan normaalisti ajanvarauksen kautta hoitajan vastaanotolle rokotteen saamista varten, ja  alle 6-vuotiaille varataan aika lastenneuvolaan.

Rokottaminen tapahtuu kaikilla alueen terveysasemilla ja lisäksi on mahdollisuus rokotuttaa itsensä rokotusautossa.

Tarkat rokotusajat ja -paikat ilmoitetaan siis viikolla 44 paikallislehdissä.

Minna Tuomela
terveydenhoitaja/rokotusyhdyshenkilö
p. 040-7697 977Päivitetty: 16.10.2019 08:47